• Facebook Black Round

© 2016 by Beata Parokai

Tel: +36 (30) 940 0913

EGÉSZség Coaching

Minden betegség a lélek tükre, a lélek üzenete. A gondolati és lelki síkon fel nem dolgozott problémáknak, feszültségeknek, fájdalmaknak a testi megnyilvánulása.

Szeretnéd a tested öngyógyító képességét felébreszteni?

 

A holisztikus szemléletű coaching az embert EGÉSZében nézi. Az EGÉSZség az az állapot, amelyben minden tekintetben jól érezzük magunkat. A betegségek azt jelzik, hogy a test, a szellem és a lélek hármasának egyensúlya, harmóniája megbomlott. A harmónia zavara mindig a tudatban áll fenn, a lelki, érzelmi gondok és a negatív gondolatok a testben, testi tünetekben csak megmutatkoznak, ez a szomatizáció.

A testi tüneteink egyértelműen rámutatnak azokra a területekre, ahol az elakadás történt, ahol az egyensúly megtört.

A test, a különböző szervek diszharmonikus működése minden esetben olyan élethelyzetekre utal, amelyek már nem szolgálnak minket, amelyeket meg kell oldanunk, le kell zárnunk ahhoz, hogy a lélek felszabadulhasson, és ezáltal a testi megnyugvás, gyógyulás is bekövetkezhessen. A test, szellem és lélek hármas egységének bármelyik ágán változtatunk tudatosan, az kihat a másik két tényezőre is. A több szinten egyszerre elkezdett változtatás hatása pedig értelemszerűen megsokszorozódik.

 

A betegség probléma és nem tünet! Ha foglalkozunk a betegség szimbolikájával és megtaláljuk a baj gyökerét, a betegség akár spontán módon, gyógyszer vagy terápia nélkül is képes meggyógyulni. Természetesen a felismerésen kívül magát a problémát is meg kell oldani. A felnőtt ember nem szívesen foglalkozik a tünetekkel, inkább elnyomja azokat. Sokkal könnyebb, gyorsabb és kényelmesebb a fizikai tüneteket enyhíteni vagy elfojtani valamilyen gyógyszerrel, kemikáliával. Ezzel azonban a probléma nem oldódik meg, mert nem a betegség oka szűnik meg, hanem az okozata, a tünete, és az is csak átmenetileg.

Végleges és tartós fizikai gyógyulás csak akkor tud bekövetkezni, ha megtaláljuk a betegséget kiváltó probléma gyökerét, feltárjuk annak üzenetét, szembenézünk az adott helyzettel, változtatunk a hiedelmeinken, a beidegződött mintáinkon, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket, elakadást jelentenek az EGÉSZség működésében.

A betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni. Amikor megértjük, hogy mi alakította ki bennünk a betegséget, milyen élethelyzet, milyen blokk, milyen elakadás, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntessük. Amikor ez megtörténik, a test öngyógyító mechanizmusa beindul, az energiák újra megfelelően kezdenek áramolni a testben, és lehetővé válik, hogy már EGÉSZségesen rátérjünk a minket leginkább támogató, legjobb útra.

Ahogy képesek vagyunk megbetegíteni a testünket, ugyanúgy képesek vagyunk meg is gyógyítani azt!

Az EGÉSZségtervezés során tudatosítjuk azokat az életterületeket, amelyekről a betegséged árulkodik, az azzal kapcsolatos változásokat és változtatásokat számba vesszük, az esetleges ellenállásokat megértjük és támogatjuk, a változás folyamatát hagyjuk megtörténni és/vagy szükség esetén katalizáljuk azt.

Segíts a gyermekednek meggyógyulni!

 

Fontos külön megemlíteni a gyermekek betegségének lelki okait.

A gyermekek ugyanis a szülők problémáit türközik vissza, különös tekintettel életük első hét évére, amikor a szülők rezgései alapján próbálnak ösztönösen tájékozódni a világban. Érzékelik a szüleik között zajló konfliktusokat, problémákat, hangulatváltozásokat. Még nincs saját önálló szűrő és kontrolláló technikájuk, ezért minden hatást úgy fogadnak be, ahogy az érkezik hozzájuk. A szüleikhez erősen kötődnek, ezért mélyen átérzik és átveszik azokat az akár örömteli, akár feszültséggel teli hangulatmintákat, amelyek a családban uralkodnak. Még nem tudják, vagy nem merik szavakba önteni azt, ami bennük zajlik, ezért az őket ért hatásokat betegség formájában "juttatják kifejezésre".

A szülők általában érzékenyebben és tettre készebben reagálnak a gyermekeik betegségeire, mint a sajátjukra. Sokkal jobban odafigyelnek rájuk, mint önmagukra. Ezért történik az, hogy sok esetben a gyermekek vállalják magukra - a legönfeláldozóbb módon, a testükön keresztül - az üzenetek közvetítését a szüleik számára. A szülő tehát önmagát kezelve, a saját problémáival szembe nézve és azokat feloldva képes gyógyítani a saját gyermekét.

A gyermek akkor van jól, akkor egészséges, ha a szülei, akikhez a legmélyebben kötődik, kiegyensúlyozottak és boldogok.

 

Legyél boldog Te is!

Segítek neked, hogy képes legyél belenézni abba a tükörbe, amelyet a gyermeked mutat neked. Abba a tiszta tükörbe, ami azokat a rejtett vagy nyilvánvaló családi konfliktusokat, téves mintákat tükrözi vissza, amelyekkel talán fájdalmas lesz szembesülnöd, de mindenképpen érdemes, mert nemcsak magadon, hanem a gyermekeden is segítesz azzal, ha felvállalod a múltadat és a jelenedet, ha észreveszed a figyelmeztető jeleket és nem nyugszol bele abba, hogy a gyermek egyszerűen "beteges".

A gyermekek azzal a vállalással születnek le a szüleikhez, hogy tanítsák őket, hogy feltárják előttük azokat a problémákat és feladatokat, amelyekkel önmaguktól nem akarnak szembenézni. És ez így van a veleszületett legkülönfélébb betegségekkel, fejlődési rendellenességekkel is. Azokkal is a gyermekek a szüleiknek közvetítenek üzenetet.

Első lépésként felajánlok neked egy

30 perces ingyenes telefonos konzultációt,

amelynek során személyes benyomást szerezhetsz rólam, és meg tudjuk beszélni, hogy miben és hogyan tudnék segíteni Neked

Szakmai és emberi tapasztalatai révén nagyon sok élethelyzetben segített már nekem Beáta a tanácsaival, támogatásával, útmutatásával. Legutóbb éppen édesanyám betegsége kapcsán, akkor, amikor az ember nem is tudja, hogy mit kezdjen az adott helyzettel. Amikor a rokonok, barátok támogatása már kevésnek bizonyul, ő akkor is pontosan tudja, hogyan és milyen módon segíthet.

Sz. Sz. Andrea

"Egy embert meggyógyítani nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget;"