• Facebook Black Round

© 2016 by Beata Parokai

Tel: +36 (30) 940 0913

Az én történetem

Parókai Beáta

Coach, Executive MBA/közgazdász

A kezdetek

Az útkeresés nehézségei engem sem kíméltek.

Francia szakos tanár szerettem volna lenni, végül közgazdász diplomát szereztem. Multinacionális környezetben, országokat átívelő nemzetközi projekteken, sok és sokféle emberrel dolgoztam együtt hosszú éveken keresztül, eredményesen.

Mindezek ellenére vagy mellett, a barátaim, akik jól ismernek engem, és azok az ismerősök is, akik csak néhányszor találkoztak velem, gyakran mondogatták nekem, hogy tanítanom kellene, tanácsadóként vagy terapeutaként dolgozni, átadni az embereknek annak a pozitív, gyógyító életenergiának és szeretetnek legalább a töredékét, amely természetszerűleg van meg bennem.

​​Sokáig elképzelni sem tudtam, hogy mit tudnék én tanítani másoknak. Legfeljebb válságmenedzsmentet, gondoltam magamban, kizárólag a gazdasági perspektívára fókuszálva.

 

Egy napon azonban megváltozott minden. Beteg lettem. Rendkívül ritka és gyógyíthatatlan kötőszöveti betegség – hangzott el a diagnózis, amit én egy percig sem fogadtam el.

Változás és gyógyulás

 

Elindultam a változás hosszú, önismereti útján, hogy megfejtsem, mit üzen nekem a betegségem.

 

Két év komoly lelki munka következett: félelmek és szorongások feltárása és feloldása, gyermekkorban szerzett sebek gyógyítása, a múlt sérelmeinek az elengedése, a test öngyógyító mechanizmusának felébresztése, a jelen felszabadítása. Azért küzdöttem, hogy megtaláljam a belső szabadságomat, az eredeti önmagamat, azt az embert, akinek születtem.

 

Amikor eljutottam oda, hogy megértettem a betegségem üzenetét, akkor megértettem az életfeladatomat is, biztosan tudtam és éreztem, hogy „megérkeztem”. És közben gyógyultam.

(A történetemről itt olvashatsz részletesebben.)

Life coaching

 

Nem sokkal ezután letisztult bennem az a kérdés is, hogy miben szeretnék és tudnék én leginkább segíteni az embereknek. Tulajdonképpen a válságmenedzseléssel nem álltam messze a valóságtól. Mert nincs változás, nincs fejlődés, és nincs gyógyulás sem, amelyet nem egy krízishelyzet, nem egy (élet)válság előz meg, amellyel szembenézni, amelyet megugrani életünk legnagyobb kihívásai közé tartozik.

 

Coach lettem.

 

Abban segítem és támogatom most az ügyfeleimet, hogy felfedezzék, megtalálják magukban azt a belső erőt, amely őket is átsegíti az életválságaikon, legyen az egy betegség, amelynek a lelki hátterét, üzenetét göngyölítjük fel, egy karrier válság, amelynek következtében gyakran kialakuló önbecsülési problémákat dolgozunk fel, vagy akár a belső gyermek sérülése, amelynek gyógyítása során a gyermekkori traumákat hozzuk felszínre és szelídítjük meg.

Minden fájdalom és seb gyógyítható, minden nehézségre van megoldás, minden kérdésre létezik válasz, amelyek önmagunkban keresendők, nem a külvilágban. Az erő bennünk van, csak fel kell ébresztenünk azt!

 

Betegút támogatás

 

Vannak olyan betegségek, amelyek gyógyítása során elengedhetetlen a külső orvosi beavatkozás akár műtét, akár valamilyen gyógyszeres kezelés formájában. Én magam a betegségem kutatásának első két évében hetente fordultam meg a különböző klinikákon. Nemcsak adminisztrációs szempontból volt nehéz a folyamat, hanem lelki szempontból is. Lélekölő volt. Sokszor. Pontosan akkor, amikor az egyetlen forrás, amire egyébként is támaszkodhattam, a lelkierőm, a lelki békém volt.

 

Ezen tapasztalatok birtokában döntöttem úgy, hogy a gyógyulásom után a saját erőmet, a határozottságomat, ha úgy tetszik a (válság)menedzselési képességeimet azoknak a beteg és kiszolgáltatott embereknek a szolgálatába állítom, akiknek a hasonló lélekölő folyamatok során támogatásra, iránymutatásra van szükségük. Erről szól a betegút támogatás.

 

Ha szeretnéd a kérdéseidre megtalálni a választ, ha beteg vagy és szeretnéd felébreszteni a tested természetes öngyógyító képességét, ha nem szereted a munkád, de fogalmad sincs, hogyan lépj tovább, ha a jelen helyzeteden változtatni akarsz, szeretettel várlak a coaching beszélgetéseken.

Első lépésként felajánlok neked egy

30 perces ingyenes telefonos konzultációt,

amelynek során személyes benyomást szerezhetsz rólam, és meg tudjuk beszélni, hogy miben és hogyan tudnék segíteni Neked

Üdvözöllek, Parókai Beáta vagyok!

Egy váratlan fordulat, amely egy ritka betegség formájában érkezett,  megváltoztatta az életem. Válaszút elé állított, és én a gyógyulás mellett döntöttem. A belső erőm megmutatta, hogy az emberi elme sokkal erősebb a testnél.

Ha kitartó vagy, akkor rájössz Te is a tanításra, és megtalálod azt a szeretetet és támogatást, amivel bármire képes leszel!