• Facebook Black Round

© 2016 by Beata Parokai

Tel: +36 (30) 940 0913

Please reload

Legutóbbi posztok

Miért integráltuk az egészségtudatosság programját a coaching oktatás keretrendszerébe?

07/09/2017

1/5
Please reload

Kiemelt posztok

Miért integráltuk az egészségtudatosság programját a coaching oktatás keretrendszerébe?

07/09/2017

Ez a kérdés azokban merül fel leginkább, akik nem feltétlenül szeretnének coachcsá válni és segítőként tevékenykedni, az egészségtudatosság viszont fontos számukra, és az ahhoz kapcsolódó tudást és ismereteket szeretnék elsajátítani.

 

A Perspektíva képzéseken mi egyfajta életvezetést tanítunk, amelynek a szemlélete az egészségre, mint tudatállapotra fókuszál, hiszen az egészséges élet szempontjából a tudatállapotunknak kulcsfontossága van. Ugyanakkor a teljes program célja az, hogy egészségtudatos szemlélet által képessé váljunk önmagunkról másként gondolkodni, önmagunkat az Élet részeként megfelelően érzékelni, mert ha ezt elérjük, akkor megváltozik minden körülöttünk, és egészséges egyensúlyba kerül az egész életünk.

Úgy találtuk, hogy mindehhez azért a coaching a legmegfelelőbb keret, mert az egészségtudatosságra ébredésnek az első és legfontosabb lépése az önismeret, amit a coaching logikus, eredménycentrikus és jövőorientált folyamata egy tökéletes keretrendszerrel és rengeteg színes és kreatív eszközzel támogat.

 

Nem is biztos, hogy coach képzésnek kellene neveznünk ezt a 120 órás képzést, hanem inkább egészségtudatos life coaching oktatásnak, pontosan azért, mert nem feltétlenül kell coachcsá válnia annak, aki elvégzi a képzést, nem kell szakmát váltania és másnaptól segítőként tevékenykednie. Ha „csak” önmaga és közvetlen környezete, családja egészségtudatos edzőjévé válik, és eljut arra a tudatossági szintre, hogy képes lesz önmagára bármilyen helyzetben kívülről tekinteni és a képzés során tanultakkal a saját fejlődési folyamataiba egészségtudatosan beavatkozni, egészen biztosan megváltozik az egész élete, és a cél – első lépésben – éppen ez! A segítő tevékenység pedig mindezek után egy választható opció. 

 

Ha szeretnél önmagad egészségtudatos coachává válni, és képessé arra, hogy később másokban is felébreszd az egészség érzését, azt a tudatállapotot, amely a belső szabadságot, az elfogadás nyugalmát és az ebből fakadó felelősségteljes cselekvést és elégedettséget biztosítja, várunk a képzéseinken.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kövess minket!
Please reload

Archívum
  • Facebook Basic Square